Pecanac
Broj komentara : 326 Registration date : 2006-11-12
| Naslov komentara: George Clooney: Sramim se što sam Amerikanac Sun Feb 11, 2007 12:54 pm | |
| NEKI su se zbog sličnih izjava iz naslova mjesecima morali ispričavati, ali kad to izjavi George Clooney, prigovora nema, jer je glumac sve više politički angažiran, pa u svojim brojnim političkim debatama i razgovorima osjeća da se po svijetu mora ispričavati zbog toga što je građanin SAD-a. U intervjuu za jedan američki magazin, Clooney je izjavio kako konačno shvaća zašto većina stranaca na Amerikance gleda kao na nasilnike. "Kad odete u Europu, shvatite da vas tamo uglavnom mrze. Ne individualno, već kao naciju, što je možda još i gore. Da budemo pošteni, mi se zaista tako i ponašamo. Sada se po cijelom svijetu morate pravdati što ste Amerikanac, sram me toga", ogorčen je Clooney. Glumac se za vrijeme nedavnog posjeta afričkoj pokrajini Darfur našao u prilično neugodnoj situaciji. Naime, tamo je došao s nekoliko svjetskih čelnika kako bi podržao zaustavljanje genocida u osiromašenoj pokrajini, no mnogi su dolazak njega, kao Amerikanca, smatrali dvoličnim. "Rekli su mi da zbog naše politike u Iraku nismo u mogućnosti da ikome prijetimo ili nešto savjetujemo. Što je najgore, u potpunosti se slažem", rekao je glumac, jedan od najvećih kritičara Busheve politike i poznati borac za ljudska prava. D.K. | |
|